Ceza Hukuku

Ceza Hukuku

Soruşturma aşamasında:

Türk Ceza Kanunu ve cezai yaptırım öngörülen diğer Kanunlar kapsamında, vaki olayın adli mercilere intikali ile birlikte başlayan ve savcılık makamınca doğrudan veya kolluk kuvvetleri eliyle yürütülen soruşturma aşaması, ceza yargılamasının temelini teşkil etmektedir. Bu nedenle, soruşturma aşamasında konusunda uzman bir ceza avukatından hukuki yardım almak hayati derecede önemlidir. Hukuk büromuzda, yerli ve yabancı gerçek kişilere, ceza yargılamasının hazırlık ve soruşturma sürecinde, gerek savcılık nezdinde, gerekse de Sulh Ceza Hâkimlikleri nezdinde, yakalama ve gözaltı, kolluk ve savcılık ifadesinin alınması, tutuklamaya sevk ve tutuklama, tutuklama kararına itiraz ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılma gibi karşılaşılabilecek hukuki durumların tamamında şüpheli müdafii olarak avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Kovuşturma (dava ve yargılama) aşamasında:

İddianamenin mahkeme tarafından kabulüne karar verilmesi ile birlikte başlayan kovuşturma (dava ve yargılama) sürecinin, soruşturma sürecine nazaran daha özel niteliklere sahip ve duruşma tecrübesi gerektiren avukatlar tarafından takibi gerekmektedir. İşte bu gereklilik nedeniyle, hukuk büromuzun ceza hukuku alanında uzman duruşma avukatları tarafından, ceza yargılamasının kovuşturma (dava ve yargılama) sürecinde, Asliye Ceza Mahkemeleri ve Ağır Ceza Mahkemeleri nezdinde sanık müdafii olarak duruşma avukatlığı ve hukuki danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Hukuk Büromuzun avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti verdiği başlıca suçlar aşağıda sıralanmıştır:

  • Uluslararası Suçlar: Göçmen kaçakçılığı, insan ticareti.
  • Hayata karşı suçlar: Kasten öldürme, taksirle öldürme, intihara yönlendirme.
  • Vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar: Kasten yaralama, taksirle yaralama, insan üzerinde deney, organ ve doku ticareti, çocuk düşürtme, düşürme veya kısırlaştırma.
  • Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar: Cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki, cinsel taciz.
  • Hürriyete karşı suçlar: Tehdit, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığının ihlali.
  • Şerefe karşı işlenen suçlar: Hakaret, kişinin hatırasına hakaret.
  • Özel hayata karşı suçlar: Özel hayatın gizliliğini ihlal, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmanın dinlenmesi ve kayda alınması, kişisel verilerin kaydedilmesi ve hukuka aykırı olarak bir başkasına verilmesi, ele geçirilmesi ve yok edilmesi.
  • Malvarlığına karşı suçlar: Hırsızlık, kullanma hırsızlığı, yağma (gasp), mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık, hileli iflas, karşılıksız yararlanma.
  • Kamu güvenine karşı suçlar: Parada sahtecilik, resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, mühürde sahtecilik ve mühür bozma.
  • Genel ahlaka karşı suçlar: Müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkân sağlama.
SWITCH THE LANGUAGE